24 Mart 2015 Salı


Bilinçli bireyler miyiz? Bilinçli olduğunu zanneden bireyler miyiz?
Tüm fizyolojik ihtiyaçlarımız gibi bizimle ömür boyu yaşaması gereken, kalbimizi doyuracak bir bilinç sistemi : “sosyal sorumluluk bilinci”



Hepimiz sosyal sorumluluk bilincine sahip olduğumuzu ve bu konuda aktif olduğumuzu düşünürüz. Ne yazık ki aksiyon kısmında örnek vermemiz gerektiği zaman bir türlü son dahil olduğumuz sosyal sorumluluk projesini hatırlayamayız. Oysa ki sosyal sorumluluk için en büyük proje hayatımız.

Bizlere küçüklüğümüzden beri aşılanan, Yaşlı birinin ağır poşetini taşımak, yaşlılara karşı daha sevecen ve anlayışlı yaklaşmak veya bir görme engellinin karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olmak hepsi projenin parçası.




Ve şimdi hayatımızın her anına uygulayabileceğimiz bir örnek daha bizimle.


Askidanevar.com internet sitesi sosyal sorumluluk bilincinde kimseleri üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlamak için yönlendiren müthiş bir proje! Bu proje ile gönüllüler sipariş verirken istedikleri sayıda ürünü askıda bırakabiliyorlar. Ve bu sayede üniversite öğrencileri kimliklerini göstererek faydalanıyorlar.
Site aracılığıyla Askıda nedir? Hangi lokasyonlardadır? Nasıl çalışır? Kimler içindir?  Gibi tüm bilgilere ulaşabiliyoruz.

Askıda Mantığı…
Bu portal sadece üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlamak amaçlı olarak gözükebilir. Ancak uluslararası anlamda bir çok ülke bunu tüm restoranlarda öğrenci veya  yardıma muhtaç tüm insanlar için uygulamakta.


Önemli olan bu mantığı aşılamak. En yakınımızdaki ekmek fırınına, her gün kahve aldığımız kişilere bu mantığı aktarıp ihtiyacı olan insanlara destek olabiliriz. Bir kişi için bile fayda sağlar isek ne mutlu bizim sosyal sorumluluk bilincimize J

0 yorum

Follow Me